Jajangmyeon
Oblíbené korejsko-čínské nudlové jídlo.
Ingredience:
Na omáčku: |
|
200 g | vepřového břišního masa nebo vepřové plece, nakrájeného na kostičky |
200 g | pasta z černých fazolí - Lee Kum Kee |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule, nakrájená na kostičky |
1 ks | cuketa, nakrájená na kostičky |
1 ks | brambora, nakrájená na kostičky |
1 lžíce | cukru |
1 lžička | mletého česneku |
470 ml | kuřecího nebo zeleninového vývaru |
2 lžíce | kukuřičného škrobu |
3 lžíce | vody |
Na nudle: | |
400 g | Pšeničné široké nudle pro omáčku z černých fazolí Jjajang - NongHyup (můžete také použít udonové nudle) |
Na ozdobu: | |
2 ks | okurky |
Postup:
1. Na pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájené vepřové maso a smažte, dokud nezačne hnědnout.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a mletý česnek na pánvi. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
3. V omáčce rozmixujte černou fazolovou pastu (chunjang) a cukr. Vařte několik minut, dokud nezačne omáčka vonět.
4. Přidejte nakrájenou cuketu a brambory na pánvi. Dobře promíchejte s omáčkou.
5. Nalijte kuřecí nebo zeleninový vývar (přibližně 473 mililitrů). Přiveďte směs k varu a vařte, dokud se zelenina nezměkne, asi 10-15 minut.
6. Mezitím, co omáčka vaří, uvařte nudle podle pokynů na obalu. Odstavte a nechte stranou.
7. Jakmile je zelenina měkká, ochutnejte omáčku a případně ji dochuťte solí.
8. Postupně vmíchejte směs kukuřičného škrobu s vodou, neustále míchajte, dokud omáčka nezhoustne podle vaší představy.
9. Připravené nudle rozdělte do každé mísy a přelijte je horkou omáčkou Jajang.
10. Ozdobte plátky okurek, zakápněte sezamovým olejem a posypejte opečenými sezamovými semínky, pokud chcete.
11. Podávejte horké a užijte si domácí Jajangmyeon!
Doba vaření: 45 minut
Náročnost: střední