Oblíbené korejsko-čínské nudlové jídlo.

Ingredience:

Na omáčku:

200 g vepřového břišního masa nebo vepřové plece, nakrájeného na kostičky
200 g pasta z černých fazolí - Lee Kum Kee
2 lžíce oleje
1 ks cibule, nakrájená na kostičky
1 ks cuketa, nakrájená na kostičky
1 ks brambora, nakrájená na kostičky
1 lžíce cukru
1 lžička mletého česneku
470 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
Na nudle:
400 g Pšeničné široké nudle pro omáčku z černých fazolí Jjajang - NongHyup (můžete také použít udonové nudle)
Na ozdobu:
2 ks okurky

Postup:

1. Na pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájené vepřové maso a smažte, dokud nezačne hnědnout.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a mletý česnek na pánvi. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
3. V omáčce rozmixujte černou fazolovou pastu (chunjang) a cukr. Vařte několik minut, dokud nezačne omáčka vonět.
4. Přidejte nakrájenou cuketu a brambory na pánvi. Dobře promíchejte s omáčkou.
5. Nalijte kuřecí nebo zeleninový vývar (přibližně 473 mililitrů). Přiveďte směs k varu a vařte, dokud se zelenina nezměkne, asi 10-15 minut.
6. Mezitím, co omáčka vaří, uvařte nudle podle pokynů na obalu. Odstavte a nechte stranou.
7. Jakmile je zelenina měkká, ochutnejte omáčku a případně ji dochuťte solí.
8. Postupně vmíchejte směs kukuřičného škrobu s vodou, neustále míchajte, dokud omáčka nezhoustne podle vaší představy.
9. Připravené nudle rozdělte do každé mísy a přelijte je horkou omáčkou Jajang.
10. Ozdobte plátky okurek, zakápněte sezamovým olejem a posypejte opečenými sezamovými semínky, pokud chcete.
11. Podávejte horké a užijte si domácí Jajangmyeon!

 

Doba vaření: 45 minut

Náročnost: střední