Ovocný salát na filipínský způsob
Ovocné saláty jsou na Filipínách velmi populární na párty i svátky. Většinou se připravují v kombinaci ovoce z konzervy nebo čerstvého ovoce s kokosem, mladým kokosem, kondenzovaným mlékem. Mexiko má populární variaci jmenovanou Bionico která se skládá z různých druhů ovoce zalitým směsí kondenzovaného mléka a zakysané smetany.
Ingredients:
Množství | Obsah | Ingredience |
1 plechovka | 168 ml | slazené kondenzované mléko |
1 balení | 250 ml | chlazená zhuštěná smetana |
1 plechovka | 820 g | ovocný koktejl - bez sirupu |
150 g | plátky kokosu | |
1 sklenice | 340 g | palmový plod v sirupu "Kaong" - zelený -zceděný (bez nálevu) |
1 sklenice | 349 g | kokosový gel - červený - zceděný (bez nálevu) |
60 g | taveného sýru "čedar" |
Postup:
1. Ve velké misce zkombinujte sladké kondenzované mléko a zhuštěnou smetanu.
2. Přidejte zbylé ingredience and dobře promíchejte.
3. Mísu přiklopte nebo uzavřete potravinářskou folií a na několik hodin skladujte před podáváním v lednici.
Můžete podávat i mražené.