Ovocné saláty jsou na Filipínách velmi populární na párty i svátky. Většinou se připravují v kombinaci ovoce z konzervy nebo čerstvého ovoce s kokosem, mladým kokosem, kondenzovaným mlékem. Mexiko má populární variaci jmenovanou Bionico která se skládá z různých druhů ovoce zalitým směsí kondenzovaného mléka a zakysané smetany.

Ingredients:

Množství Obsah Ingredience
1 plechovka 168 ml slazené kondenzované mléko
1 balení 250 ml chlazená zhuštěná smetana
1 plechovka 820 g ovocný koktejl - bez sirupu
150 g plátky kokosu
1 sklenice 340 g palmový plod v sirupu "Kaong" - zelený -zceděný (bez nálevu)
1 sklenice 349 g kokosový gel - červený - zceděný (bez nálevu)
60 g taveného sýru "čedar"

Postup:

1. Ve velké misce zkombinujte sladké kondenzované mléko a zhuštěnou smetanu.

2. Přidejte zbylé ingredience and dobře promíchejte.

3. Mísu přiklopte nebo uzavřete potravinářskou folií a na několik hodin skladujte před podáváním v lednici.

Můžete podávat i mražené.